Producenci

Olej rycynowy

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 16,00 zł 16.00
ilość szt
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: MOHANI
Kod produktu: 5902802720399

Opis

Olej rycynowy olej tłoczony z nasion rącznika pospolitego. Zawiera ok. 80% kwasu rycynolowego, który hamuje rozwój wielu bakterii, wirusów, pleśni i drożdży, działa przeciwzapalnie. Jest także bogaty w cenne kwasy tłuszczowe oraz witaminy A i E. Pomaga w walce z wieloma problemami skórnymi, a także wzmacnia włosy, rzęsy i paznokci.

Olej rycynowy jest często wykorzystywany w mieszankach OCM, stosowanych do demakijażu przy pomocy olejków.

JAK DZIAŁA?

  • działa przeciwbakteryjnie i przeciwzapalnie
  • reguluje wydzielanie sebum
  • zmiękcza skórę, szczególnie suche dłonie, pięty, łokcie i kolana
  • wygładza i uelastycznia szorstką i przesuszoną skórę
  • regeneruje zniszczone włosy
  • zapobiega łamliwości i rozdwajaniu się końcówek
  • zapobiega wypadaniu włosów
  • wydłuża i zagęszcza brwi i rzęsy

DLA JAKIEJ SKÓRY?

Olej ten jest polecany do pielęgnacji skóry dojrzałej, mieszanej, tłustej oraz skłonnej do podrażnień i stanów zapalnych. Jest także polecany do pielęgnacji skóry suchej, szorstkiej i pękającej.

 

JAK STOSOWAĆ?

  • TWARZ I CIAŁO: Przed bezpośrednim użyciem na skórę zaleca się rozcieńczyć olejem bazowym. Na problemowe miejsca skóry, np. dotknięte trądzikiem stosować punktowo, aby przyspieszyć redukcję wyprysków.
    Warto wzbogacić olejkiem rycynowym ulubiony krem do twarzy lub balsam do ciała. Polecany także jako dodatek do kąpieli (dodać kilka kropel do wody).
    Jest on także idealna bazą do mieszanek olejów do demakijażu.
  • DŁONIE I PAZNOKCIE, KOLANA, ŁOKCIE, PIĘTY: Wmasować w wymienione miejsca lekko ogrzany olejek. Na naolejowaną skórę dłoni/stóp nałożyć potem rękawiczki/skarpetki. Stopy i dłonie można także moczyć w ciepłej, olejowej kąpieli.
  • BRWI I RZĘSY: Nakładać olejek na czystą mini szczoteczkę (typu mascara) i przecierać nią włoski.
  • WŁOSY: W celu wzmocnienia i odżywienia włosów, najlepiej połączyć olej z innymi olejkami np. migdałowym, z pestek moreli, makadamia. Olej należy rozprowadzić na całej długości włosów i pozostawić od 30 min do kilu godzin. Warto przetestować różne czasy trzymania olejów na włosach oraz olejowanie suchych i mokrych włosów, ponieważ na różnych rodzaje włosów preferują różne metody olejowania. Następnie należy zmyć olej delikatnym szamponem, koniecznie bez SLS, aby mocne detergenty nie zniszczyły efektu olejowania.
    (Uwaga! Olej rycynowy może nieco przyciemnić jasne włosy.)

 

INCIRicinus Communis Seed Oil (100% olej tłoczony na zimno, nierafinowany).

Pojemność: 100 ml.

Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w nienasłonecznionym i chłodnym miejscu. Nie ma potrzeby przechowywania w lodówce.

 

JAKOŚĆ I BEZPIECZEŃSTWO:

Produkt BIO, 100% naturalny. Bez sztucznych dodatków i konserwantów. Odpowiedni do stosowania przez wegan. Nietestowany na zwierzętach.

 

Opinie o produkcie (0)

Newsletter
Załóż konto klienta i zrób pierwsze zakupy z rabatem 5%. Zapisz się do newslettera, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium